Brazil protiv Njemačke i Francuske

Prijateljske utakmice

Brazil protiv Njemačke i Francuske

Adnan Beganović

Organizator narednog svjetskog nogometnog prvenstva Brazil sljedeće godine odigrat će prijateljske utakmice s Njemačkom i Francuskom.

Brazil, koji će posljednji meč u ovoj godini igrati 17. novembra protiv najvećeg rivala Argentine, traži jake protivnike za pripreme za SP 2014. pošto neće biti sudionik kvalifikacija za to takmičenje.

"Te tri prijateljske utakmice su sigurne", izjavio je predsjednik nogometnog saveza Brazila Ricardo Teixeira.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) na zvaničnoj web-stranici je objavila da će peterostruki svjetski prvak protiv Francuske igrati 9. februara u Parizu. Susret s Njemačkom planiran je za 10. august u Stuttgartu.

Brazil je pod vodstvom novog selektora Menezesa od jula slavio u tri prijateljske utakmice protiv SAD-a, Irana i Ukrajine, ne primivši niti jedan gol. 

"To je početak. Nećemo igrati u kvalifikacijama, pa se moramo pripremati kroz prijateljske utakmice. Mislim da je važno da počnemo što ranije", kazao je Teixeira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.