Brazil protiv Tanzanije 7. juna

Posljednja provjera pred SP

Brazil protiv Tanzanije 7. juna

Fudbalski savez Brazila potvrdio je da će posljednja provera za izabranike selektora Carlosa Dunge biti duel sa Tanzanijom, 7. juna.

Pretpostavlja se da će prije toga selekcija Brazila igrati u Zimbabveu, 2. ili 3. juna, ali ta utakmica nije zvanično najavljena. Dunga je odlučio da se do početka Svjetskog prvenstva ne igra sa ostalim učesnicima završnog turnira, pa je odbijen poziv domaćina, Južne Afrike.

Inače, u kampu nacionalnog tima normalno rade i Kaka i Luis Fabijano. Napadač Seville trenira sa ostatkom tima od ponedeljka a zvijezda madridskog Reala je u pogonu je od jučer.

Brazil prvi meč na Svjetskom prvenstvu igra 15. juna na u Johanesburgu, a protivnik je tim Sjeverne Koreje. U grupi smrti su i Portugal i Obala Slonovače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.