Brazil slavio četvrtu pobjedu

SP za rukometašice

Brazil slavio četvrtu pobjedu

Na SP za rukometašice koje se ovih dana igra u Srbiji danas su na programu utakmice četvrtog kola po grupama A i B.

Dosada su odigrane četiri utakmice u kojim nije bilo iznenađenje. Favoritkinje su odigrale prema očekivanjima i upisale nove pobjede. 

U grupi A Južna Koreja je sa ubjedljivih 51:20 razbila rukometašice Dominikanske Republike, koje ako već nemaju rukometni kvalitet onda plijene pažnju publike svojim atraktivnim izgledom. Pogotovo onog muškog dijela publike. 

U drugoj utakmici ove grupe Holandija je kao i Koreja imala lagan zadatak protiv DR Konga. Holanđanke su slavile sa 33:21 i izborile plasman u osminu finala kolo prije kraja.

DR Kongo i Dominikana nemaju šanse da prođu dalje. U derbiju ove grupe večeras igraju FRancuska i Crna Gora. 

U grupi B plasman u naredni krug potvrdila je reprezentacija Brazila četvrtom pobjedom na prvenstvu protiv Japana 24:20, dok je Kina protiv Alžira stigla do prve pobjede na prvenstvu 27:25. Derbi ove grupe večeras igraju Srbija i Danska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.