Brazil u neizvjesnoj završnici savladao Australiju

Brazil u neizvjesnoj završnici savladao Australiju

Midhat Šljivak

Košarkaši Brazila savladali su selekciju Australije rezultatom 75:71 u susretu prvog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Londonu.

Zaista sjajnu utakmicu odigrale su ove dvije reprezentacije, a pobjednik je riješen u posljednjim sekundama utakmice. Susret je tokom čitavog toka bio u egalu, no Brazilci su u završnici uspjeli sačuvati prednost koju su stekli tokom trećeg perioda.

Na poluvremenu utakmice Brazilci su imali poen prednosti 36:35, da bi nešto bolje odigrali treći period (20:14), što se na kraju ispostavilo kao odlučujuća prednost na ovom meču, koju su na kraju Brazilci uspjeli sačuvati, te upisati prvu pobjedu.

Leandro barbosa je u pobjedničkom sastavu ubacio 16 poena, Marcelinho Huertas je ubacio poena 15 uz 10 asistencija, dok je kod Australije Pat Mills ubacio 20 poena, a Joe Ingles 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.