Brazil u uzbudljivom duelu bolji od Francuske
Foto: EPA

Brazil slavio

Brazil u uzbudljivom duelu bolji od Francuske

Midhat Šljivak

Košarkaši Brazila savladali su u prvom kolu grupe A Svjetskog prvenstva selekciju Francuske rezultatom 65:63.

Francuzi su jako dobro otvorili meč.  Dominirali su u prvom periodu, a nakon ovog dijela igre imali su sedam poena prednosti, 18:11. 

Ipak, Brazil se vratio u drugoj dionici. Odbrana je funkcionisala izuzetno, pa su Francuzi limitirani na samo osam poena u ovom dijelu igre. Na poluvrijeme se otišlo s dva poena prednosti u korist Brazila, 28:26.

Nastavak je također donio dosta tvrdu košarku. Uspio je Brazil da stekne pet poena prednosti nakon 30 minuta igre (46:43), a posljednja dionica je donijela dosta uzbudljivu završnicu. 

Iako su Francuzi prijetili, Brazil je na kraju uspio da sačuva prednost, te su slavili pobjedu.

Marcelinho Huertas je predvodio Brazilce s 16 poena u ovom meču, a na drugoj strani je Boris Diaw ubacio 15

Svjetsko prvenstvo:

Francuska - Brazil 63:65 (18:11, 8:17, 15:18, 22:19)

Francuska: Huertel 8, Batum 13, Diot 7, Lauvergne 3, Kahudi, Jackson, Fournier, Pietrus 2, Gobert 6, Diaw 15, Tillie, Gelabale 9.

Brazil: Machado, Neto 6, Hettsheimer, Taylor, Garcia 6, Huertas 16, Barbosa 8, Varejao 8, Giovannoni, Hilario 5, Vieira 10, Splitter 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.