Brazilac Kleber potpisao za Porto

Brazilac Kleber potpisao za Porto

Edmir Škorić

Porto je potpisao brazilskog napadača Klebera iz Cruzeira za naknadu od 5.5 miliona eura.

Porto se bori sa Sparta Bragom i Benficom za naslov Portuala, a u tome će im u drugom dijelu sezone pomoći i 26-godišnji brazilski napadač Kleber, koji je stigao iz Cruzeira za 5.5 miliona eura.

Osim te naknade, Cruzeiro je stekao 75% prava na argentinskog napadača Sergio Fariasa, koji je dobio dozvolu da napusti Porto.

Ranije je trener Porta Jesualdo Ferreira doveo Ruben Micaela, a sada i Klebera Giacomance de Souza Freitasa.

Kleber je ranije igrao i za Dinamo Kijev, ali se početkom prošle godine vratio u Brazil. Svojim nastupima u Cruzeiro ponovo je privukao interesovanje evropskih momčadi, a najkonkretniji su, očito, bili Portugalci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti