Brazilac zabrinut: Neymarov menadžer iza rešetaka
Foto: EPA

Wagner Ribeiro osuđen na pet godina zatvora

Brazilac zabrinut: Neymarov menadžer iza rešetaka

Teme:

Brazilska zvijezda Neymar, ali i još neki fudbaleri poput Gabigola bi mogli biti zabrinuti nakon što su danas stigle vijesti da je njihov menadžer Wagner Ribeiro osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu.

Ribeiro je osuđen zbog utaje poreza, a njemu se na teret stavlja da je u periodu od 2002. do 2005. godine prepravljao svoje izvještaje o porezu na prihod.

On je u tom periodu prijavio zaradu od 580.000 brazilskih reala, dok je, zapravo, zaradio 4.3 miliona reala.

Očekuje se da će brazilski menadžer uložiti žalbu na ovu sudsku odluku što bi možda moglo prolongirati njegov mogući odlazak u zatvor, ali će on u tom slučaju morati predati svoj pasoš brazilskim vlastima, te će mu biti zabranjeno napuštanje ove zemlje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim što je posredovao u Naymarovom transferu u Barcelonu, Ribeiro je ugovorio i transfer Gabigola u Inter, a neadavno je radio i na transferu Vinciusa Juniora u Real Madrid.

Vijest o Ribeirovoj presudi dodatno je zabrinula pojedine nogometaše, jer se sada postavlja pitanje da li se ovaj menadžer koristio nezakonitim metodama i u poslovanju sa svojim klijentima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi