Brazilci na -63 zaledili Egipćane

Mundobasket

Brazilci na -63 zaledili Egipćane

E. Škorić

Košarkaši Brazila očitali su lekciju Egiptu u utakmici petog kola grupe A Mundobasketa u Španiji.

Ovom pobjedom Brazil je trenutno prva momčad grupe A iako je izvjesno da će ta pozicija na kraju pripasti Špancima. Što se Egipta tiče, oni idu kući sa pet poraza i katastrofalnom koš-razlikom.

U današnjem susretu Brazil je slavio sa čak 63 poena razlike! Egipat je bio razbijen već nakon prve četvrtine u kojoj je Brazil slavio sa 37:10. Samo u trećoj donici Brazilci nisu protivniku zabli 30+ poena.

Na poluvremenu je rezultat glasio 67:23, ali se zaostatak slabašnih egipatskih košarkaša popeo do kraja na nevjerovatnih 63. 

Barbosa je bio najefikasniji brazilski igrač sa 22 poena, dok su Varejao i Garcia dodali po 15 poena. Elgammal je na drugoj strnai ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.