Brazilci počeli s pripremama

Mundobasket 2010

Brazilci počeli s pripremama

Košarkaška reprezentacija Brazila okupila se danas u Rio de Janeiru gdje je odradila prvi trening. Trinaest igrača na koje računa selektor Ruben Magnano krenulo je u operaciju zvanu Turska.

Od danas pa do 4. avgusta Brazilci će raditi u Riju, a onda ih očekuje turnir na kojem će pored njih učešće uzeti Urugvaj, Venecuela i Angola. Druga grupa igrača, uglavnom mlađih, igrača iz domaće lige i potencijalnih A reprezentativaca igraće na prvenstvu Južne Amerike u Kolumbiji, a ukoliko neko od njih pokaže visok kvalitet Magnano će ga priključiti prvom timu.

„Svi smo se okupili kako bi počeli s pripremama za Mundobasket. Ovo je naš prvi sastanak i svi smo pokazali želju kao kada smo se okupili ranije u SAD-u, Brazili i Evropi. U dobroj smo poziciji, svi igrači mogu donijeti kvalitet više ovom timu. Želimo da odradimo dobre pripreme i mislim da imamo sve potrebno za dobar rezultat u Turskoj“, rekao je Magnano nakon okupljanja.

Sastav Brazila za Mundobasket:
Hattil Steps, Anderson Varejao, Nene, Tiago Splitter, Marcus Vieira, Guilherme Giovannoni, Jordan Burger, Marcelo Machado, Leandro Barbosa, Alex Garcia, Marcelo Huertas, Paul Boracini, Raul Neto Togni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.