Brazilci u najjačem sastavu u Turskoj

Mundobasket 2010

Brazilci u najjačem sastavu u Turskoj

Ruben Magnano, selektor košarkaške reprezentacije Brazila, objavio je dva popisa reprezentativaca na koje računa za SP u Turskoj u septembru. Igrači koji igraju u NBA i u jačim evropskim klubovima okupiće se kasnije.

Na spisku igrača koji će se reprezentaciji priključiti 19. jula nale ze najbolja imena kojima Brazil raspolaže u ovom trenutku. Anderson Varejao, Tiago Splitter,  Nene Hilario, Alex Garcia, Guilherme Giovannoni, Leandro Barbosa, Marcelo Huertas, Valter Apolinario i Marcelo Machado neće igrati na prvenstvu Južne Amerike i oni će se pripremati za nastup na SP u Turskoj.

U drugoj grupi od 24 igrača nalaze se igrači iz domaćeg prvenstva, zatim igrači s američkog koledža, mladi igrači većinom iz španskih klubova, te nekoliko igrača iz ostalih južnoameričkih liga. Oni će se okupiti 1. juna i pripremati se za prvesntvo Južne Amerike, a oni koji zadovolje biće priključeni u drugoj fazi priprema gore navedeneim igračima.

„Imamo grupu igrača koja je spoj mladosti i iskustva, ali ovo nije zatvorena grupa. I drugi igrači mogu biti pozvani, zavisno od naših potreba. Imamo grupu sjajnih igrača, koja će, ukoliko se dobro pripremimo, napraviti odličan rezultat“, kaže Ruben Magnano, čovjek zadužen da Brazil odvede daleko na SP.

Spisak igrača za prvenstvo Južne Amerike:

Fabrício de Melo - Sagemont High School (EUA)
Hátila Passos – Marinos (VEN)
Murilo Becker - Minas Tênis Clube (MG)
Rafael Ferreira - São José dos Campos (SP)
João Paulo Batista - Le Mans (FRA)
Paulo Prestes - CB Murcia (ESP)
Rafael Hettsheimer - Xacobeo Blu Sens (ESP)
Bruno Fiorotto - Tenerife Rural (ESP)
Marcus Vieira “Marquinhos” - Sutor Basket Montegranaro (ITA)
Lucas Cipolini - Byu Hawai (EUA)
Augusto Lima - Unicaja (ESP)
Carlos Alexandre Nascimento “Olivinha” - Pinheiros (SP)
André Stefanelli - Paulistano (SP)
Jonathan Tavernari - Brigham Young, Utah (EUA)
André Luiz Goes - Joinville (SC)
Arthur Belchior - - Universo (DF)
Audrei Parisott - Joinville (SC)
André Luiz Brugger - Joinville (SC)
Carlos Cobos - Clinicas Rincon Axarquia (ESP)
Eduardo Machado - Flamengo (RJ)
Vitor Benite - Franca (SP)
Fúlvio Chiantia - São José dos Campos (SP)
Wellington Santos - Universo (DF)
Hélio Lima - Flamengo (RJ)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.