Brazilski klubovi bez poraza
Dvostruki strijelac, Kleber

Copa Libertadores 2010

Brazilski klubovi bez poraza

M. Maksimović

Brazilski klubovi su bili više nego uspješni u sinoćnjim utakmica grupne faze Copa Libertadores. Internacional i Cruzeiro su slavili sigurne pobjede na svom terenu, dok je Sao Paulo u Meksiku osvojio bod.

Derbi sinoćnjeg programa grupne faze Copa Libertadores igrao se u Belo Horizonteu, gdje je u petom kolu grupe 7, Cruzeiro dočekao Vélez Sarsfield. Brazilski sastav lani igrao veliko finale i protiv Véleza je pokazao da i ove godine može daleko dogurati. sav posao Cruzeiro je završio do 53. minute, kada je Kleber postigao treći gol. Thiago je načeo goste u 32.minuti, a u ranoj fazi drugog poluvremena na sceni je Kleber koji postiže dva gola u pet minuta za čistih 3:0. Velez je utakmicu zaključio sa desetoricom jer je isključen Leandro Somoza. Ovo je prvi poraz Veleza koji je bodovno poravnat sa Cruzeirom, oba sastava sigurno idu u osminu finala.

U grupi 5 je Internacional preuzeo vodstvo jer je na svom terenu savladao Cerro de Uruguay 2:0.Valter Ibanez je postigao autogol u 58.minuti, a strijelac gola za konačnih 2:0, bio je Alecsandro u 71.minuti. Osvajač Cope iz 2006.godine sada ima bod više od sastava Cerro de Uruguay.

Bez golova je završio duel Monterreya i Sao Paula u grupi 2, što svakako odgovara gostima koji su prvi sa 10 bodova, Monterrey ima kao treći, šest bodova. Bodove su dijelili Morelia i Banfield. Domaći su imali do same završnice tri boda u džepu, zahvaljujući Borgettiju, ali je Laso u 90.zabio za 1:1. Meksikanci su ostali na tri boda zaostatka za Banfildon i Nacionalom iz Montevidea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.