Break Bešiktaša i Triumph Lyubertsya

Četvrtfinala Eurochallenge Cupa

Break Bešiktaša i Triumph Lyubertsya

M. Maksimović

Večeras su igrane prve utakmice četvrtfinala FIBA Eurochallenge Cupa. Gostujućim pobjedama najbolji posao su napravili Bešiktaš i ruski Triumph Lyubertsy koji tako mogu na svom terenu za dva dana mogu osigurati Final Four.

Bešiktaš je dvije minute prije kraja u Quakenbrücku imao +5, ali su Artland Dragonsi stigli do izjednačenja. Thomas je pogodio dva bacanja za 73:73, Arroyo samo jedno tri sekunde prije kraja. Nakon timeouta, Peavy je probacio tricom, nije išlo. Bešiktaš su do pobjede vodili Zoran Erceg i Pops Mensah-Bonsu. Prvi je ubacio 24 poena uz 8 skokova, drugi je ostvario double - double učinak sa 22 poena i 10 skokova. U ekipi Artlanda niko nije ubacio više od 13 poena, tu su se zaustavili Brandon Thomas i Anthony Hilliard.

Fuenlabrada je stalno hvatala zaostatak u susretu protiv Triumph Lyubertsyja i napokon je stigla do egala u završnici treće četvrtine. Utakmica ulazi u rezultatsku neizvjesnost. Domaći nisu iskoristili dva napada u 50 sekundi, uključujući i zadnji kada Colom promašuje za dva.Triumph Lyubertsy je slavio 75:76 na krilima Artemsa Kuzyakinsa (19) i Jerryja Jeffersona (19).

Ventspils nije imao problema u prvoj utakmici protiv Szolnoki Olaja što potvrđuje krajnjih 82:63, dok je u francuskom okršaju Elan Chalon poveo protiv Roanne Basketa 1:0 nakon večerašnjih 75:73. Blake Schilb je poentirao za pobjedu i sa 25 poena je bio najbolji pojedinac na parketu.

Rezultati prvih utakmica:
Ventspils - Szolnoki Olaj 82:63 
Artland - Bešiktaš 73:74
Fuenlabrada - Triumph Lyubertsy 75:76
Chalon - Roanne 75:73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.