Breda lošu seriju rezultata nastavila i protiv Utrechta

Eredivisie, 29. kolo

Breda lošu seriju rezultata nastavila i protiv Utrechta

Fudbaleri Brede su u okviru 29. kola holandske Eredivisie rezultatom 2:2 na svom terenu remizirali sa ekiom Utrechta.

Nakon što je prvih 45 minuta u kojima je domaćin imao blagu inicijativu završeno bez golova, u nastavak susreta ekipa Brede ušla je nešto otvorenije, sa željom da konačno prekine niz bez pobjede koji traje već pet kola.

Nešto ofanzivnija igra domaćih isplatila im se u 58. minuti utakmice. Kwakman je loptu proslijedio do Verbeeka, a ovaj pogodio za vodstvo od 1:0. Nakon vodstva Brede i gosti su proigrali, imali su nekoliko poluprilika, a ovakva igra gostima se isplatila u 86. minuti kada su golom Bulthuis stiglido izjednačenja.

Ipak, samo tri minute kasnije domaći su stigli u novo vodstvo. Za 2:1 pogodio je Poepon. Veliku radost domaćih navijača utišao je gol gostiju koji je stigao nepunih 60 sekundi kasnije, a za konačnih 2:2 pogodio je Van der Gun. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 29. kolo:
NAC Breda - Utrecht 2:2 (Verbeek 54, Poepon 88 / Bulthuis 86, Van der Gun 90)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.