Poznati klub nakon 38 godina ispao iz lige golom u 95. minuti, spašavala se živa glava!

Utakmica nije odigrana do kraja

Poznati klub nakon 38 godina ispao iz lige golom u 95. minuti, spašavala se živa glava!

A. Čaušević
Teme:

Fudbalska sezona širom Evrope je ušla u samu završnicu te su u toku razigravanja za opstanak odnosno ulazak. U četvrtak je to bio slučaj u Italiji odakle dolaze šokantne scene.

Brescia je ispala u Seriju C usred sramotnih scena, jer je utakmica razigravanja sa Cosenzom prekinuta kada su ultrasi bacali baklje i pokušali su upasti u teren.

Istog dana kada su navijači Rome maltretirali i zlostavljali sudiju finala Europa lige Anthonyja Taylora na aerodromu u u Budimpešti, navijači Brescie uzrokovali su prekid razigravanja za opstanak u Seriji B.

Cosenza je dobila prvu utakmicu 25. maja sa 1:0, a Brescia je večeras vodila s 1:0 na stadionu Rigamonti sve dok Meroni nije zabio u 95. minuti za 1:1.

Taj rezultat značio je ispadanje Brescije nakon 38 godina u Seriju C, ali završni zvižduk nije odsviran jer su ultrasi sa Curve Nord uletjeli na teren, a drugi su bacali baklje i dimne bombe na teren.

Oglasi

Sudija Davide Massa morao je brzo prekinuti utakmicu jer su igrači obje igrači tračali u svlačionice, dok je policija pokušavala smiriti situaciju.

Na satu je ostalo još 90 sekundi i ekipe su su se zagrijavale za nastavak kada se pojavila vijest da neki Bresciini ultrasi izvan stadiona bacaju baklje na gostujući dio navijača Cosenze.

[twitter]https://twitter.com/gruppaof_hools/status/1664373659736199170[/twitter]

Sudac je odlučio da nije sigurno nastaviti meč i odsvirao je posljednji zvižduk što znači ispadanje Brescije u treći rang italijanskog fudbala.

Inače, Brescia je posljednji put u Seriji A igrala u sezoni 2019/2020 kada je ispala u Seriju B. Ova sezona je bila užasna, a sve je rezultiralo ispadanjem u Seriju C po prvi put nakon skoro četiri decenije.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Baš su kurve...:):):)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi