Brest i Vojvodina slavili, Stojanović i Karačić u formi

Sjajne partije bh. rukometnih reprezentativaca

Brest i Vojvodina slavili, Stojanović i Karačić u formi

Adnan Beganović

Odigrani su prvi susreti 2. kola EHF Kupa, a klubovi naših reprezentativaca, Vojvodina i Brest Meškov, stigli su do pobjeda.

Vojvodina je u Novom Sadu savladala mađarski Balaton (29:25). U dresu novosadske momčadi briljirao je Vukašin Stojanović, koji je sa 9 postignutih golova bio najefikasniji igrač susreta.

S druge strane Brest Meškov je u Našicama bio bolji od Nexea (31:30), kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Kasim Kamenica.

Najzaslužniji za pobjedu Bresta bili su Knudsen, koji je postigao 7 golova, te bh. reprezentativac Ivan Karačić, koji se pet puta upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti