Brighton izborio PL i odmah najavio pojačanje iz Arsenala
Foto: EPA

Počinju pripreme za novu sezonu

Brighton izborio PL i odmah najavio pojačanje iz Arsenala

Ekipa Brightona je prije nekoliko dana zvanično osigurala plasman u Premier ligu, što će biti njihov povratak u društvo najboljih nakon čak 34 godine.

Da u ovom klubu misle ozbiljno dokaz je i lista želja koju imaju čelnici ovog kluba. U Brightonu su najavili nekoliko zvučnih pojačanja u ljetnom prelaznom roku, a jedno bi moglo doći čak iz Arsenala.

Prema pisanju engleskih medija, glavna želja Brightona je fudbaler Arsenala Carl Jenkinson, koji je izgubio svoje mjesto u timu Arsenala.

Nekada talentovani desni bek je ove sezone nastupio na samo jednoj utakmici u Premier ligi i u dva susreta Lige prvaka, a povremeno je igrao i za U-23 ekipu Arsenala. Osim toga, imao je i problema sa povredama, pa bi Brighton možda bio dobra prilika za oživljavanje karijere.

Jenkinson iza sebe ima tačno 90 utakmica odigranih u Premier ligi i njegovo iskustvo bi moglo biti od velikog značaja ekipi koja dugo nije nastupala u najjačem rangu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Brightona, interes za Jenkinsona pokazao je još jedan klub koji se nalazi na milimetar od povratka u Premier ligu - Newcastle United.

Carl Jenkinson ugovor sa Arsenalom ima do juna 2018. godine i već je jasno da će ga Arsenal prodati na ljeto, s tim što ostaje da se vidi hoće li njegov naredni klub biti baš Brighton.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi