Briljira u St. Gallenu: Poznata sudbina Demirovića?

Mnogi su klubovi zainteresovani

Briljira u St. Gallenu: Poznata sudbina Demirovića?

U španskom prvoligašu Alavesu nemaju namjeri odreći se našeg Ermedina Demirovića.

Kako u ovom klubu nije imao najbolji status, 21-godišnji bh. napadač je ljetos otišao na posudbu u St. Gallen u kojem je u međuvremenu 'eksplodirao' i pokazao o kakvom se potencijalu radi.

Sa devet postignutih pogodaka u 13 utakmica Demirović je trenutno drugi strijelac švicarske Super lige, a s obzirom na sjajne igre, mnogi se pitaju gdje će igrati naredne sezone.

Odgovor na to pitanje, čini se, dao je sportski direktor Alavesa Sergio Fernandez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Demirović je budućnost Alavesa. Da smo svi imali više strpljenja, uživali bismo danas u njegovim nastupima ovdje. Oduvijek je pokazivao da se radi o velikom potencijalu, ali određene okolnosti su dovele do toga da ne napravi prave odluke", kazao je Fernandez.

Tokom prethodnih godina Alaves je slao Demirovića još na posudbe u Sochaux i Almeriju, ali nigdje nije briljirao kao danas u Švicarskoj. Uz devet pogodaka na svom kontu ima i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti