Brisel ostao bez domaćinstva utakmica na EP 2020. godine
Eurostadium u Briselu trebao bi biti izgrađen do 2019. godine i imati kapacitet 61.000 sjedećih mjesta, ali EURO neće ugostiti.

UEFA donijela odluku

Brisel ostao bez domaćinstva utakmica na EP 2020. godine

Teme:

Predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine bit će održano u nekoliko država, a umjesto najavljenih 13 ipak će imati 12 gradova domaćina.

Glavni grad Belgije Brisel ostao je bez domaćinstva utakmica na Evropskom prvenstvu, što je konačna odluka UEFA-e.

Evropska fudbalska federacija odlučila je da četiri utakmice koje su bile planirane da se odigraju u Briselu budu prebačene u London, s obzirom da UEFA nije dobila garancije da će radovi na briselskom Eurostadionu biti završeni na vrijeme.

Tako će, umjesto u Briselu, te četiri utakmice biti odigrane na Wembleyju, koji je već promovisan kao domaćin polufinalnih i finalnih utakmica na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

EURO 2020. će biti specifičan po mnogo čemu. S obzirom na to da će se utakmice igrati u 12 gradova iz različitih zemalja, moguće je da neke zemlje domaćini ne nađu svoje mjesto među 24 selekcija koje će igrati na prvenstvu.

Interesantno je i da će se kvalifikacije za EP 2020. igrati od marta do novembra 2019. godine, a u njima će učestvovati svih 55 članica UEFA-e uključujući i države čiji su gradovi domaćini finalnog turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi