Čeferin: EP 2020 u 13 zemalja? To bi bila greška

Predsjednik UEFA-e se izjasnio

Čeferin: EP 2020 u 13 zemalja? To bi bila greška

Edmir Škorić
Teme:

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Alekdandar Čeferin smatra da je greška dodijeliti Evropsko prvenstvo 13 zemalja.

Planira se da se Evropsko prvenstvo 2020. godine igra u 13 zemalja i Čeferin smatra da to nije pravo rješenje zbog različitih zakona zemalja i velikog broja različitih valuta.

"Ovo je sjajna ideja, simbol ujedinjene Evrope, ali to nije model za budućnost. Neću ponavljati da nam je organizacija takvog EP veliki problem", kazao je Čeferin za njemački magazin Kicker.

Prvenstvo bi se igralo u različitim zemljama, u Španiji, Rusiji, Njemačkoj, Irskoj, Azerbejdžanu, Danskoj, Rumuniji, Engleskoj...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mnogi evropski lideri zalažu se za ovaj projekat i EP u većem dijelu Evrope, ali Čeferinova izjava nimalo ne ohrabruje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi