Bristol u nadoknadi srušio veliki Manchester United
Čudo u Bristolu. Korey Smith je malom timu donio veliku radost, te su večeras potvrdili kako nije čudo što su u vrhu Championshipa. Sigurno je da će biti i glavni kandidati za plasman u društvo najboljih, ovakvom igrom tamo im je mjesto.

Luda završnica meča

Bristol u nadoknadi srušio veliki Manchester United

Midhat Šljivak

Čudo se desilo. Mali Bristol City pobijedio je Manchester United sa 2:1 i plasirao se u polufinale Carabao kupa.

Odličan meč pružio je domaći tim. Hrabo su se potukli sa velikanom engleskog fudbala i na kraju su nagrađeni prolazom u polufinale ovog takmičenja.

Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko prilika sa obje strane. United je dva puta pogodio okvir gola, ali se na odmor otišlo bez golova i sa ogromnom nadom za domaće.

Nastavak donosi pravu ludnicu. Bristol je poveo sa 1:0 u 51. minuti sjajnim golom Bryana, ali je radost trajala samo sedam minuta jer je meč na početak vratio Zlatan Ibrahimović golom iz slobodnjaka za 1:1.

Kada su svi očekivali kraj i produžetke, domaći stižu do gola. U trećem minuti nadoknade Korey Smith pogađa za 2:1, erupciju oduševljenja i veliku pobjedu Bristola koji je ostvario jednu od najvećih pobjeda u historiji kluba.

Milan Đurić nije bio u protokolu za ovaj meč.

Carabao kup:

Bristol City - Man. Utd 2:1

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardiola
Cuj čudo, ljudi igraju fudbal, nemozes svaki meč dobiti na ho-ruk kao sto to junajted radi...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi