Britanci bijesni na Matića: Jedini odbio da nosi znak maka na dresu!

Na velikom udaru kritika

Britanci bijesni na Matića: Jedini odbio da nosi znak maka na dresu!

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda jučer su na gostovanju pobijedili Bournemouth nakon preokreta sa 2:1 u meču 11. kola Premiershipa.

U centru pažnje nakon utakmice našao se srbijanski fudbaler Nemanja Matić koji je dobio žestoke kritike od britanske javnosti. Naime, u Velikoj Britaniji se ovog mjeseca obilježava Dan sjećanja na žrtve iz Prvog svjetskog rata, a na dresovima su svi klubovi nosili poseban znak kao i svake godine, a radi se o cvijetu maka.

Međutim, Matić se brzo našao na udaru kritika jer jedino njegov dres nije imao ovaj znak. Na dresu se jasno može vidjeti da je Matić skinuo ovaj znak što je izazvalo bijes javnosti u Velikoj Britaniji.

Nakon utakmice novinari su pokušali saznati zbog čega Matić nije htio da mu ovaj, za njih jako bitan, znak bude na dresu. Ipak, srbijanski fudbaler je samo kratko odgovorio da je to iz privatnih razloga. Također, ni iz kluba nisu željeli ništa da komentarišu na ovu temu, te su poručili da poštuju Matićevu odluku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Pa zato što mu deda i pradeda bili cetnici , logično
25 4
ELmo Nihad Okanovic
Pa da . Da mu nisu dakeki rodjaci cetnici koljaci bar bi ispostovao zrtve pravoslavne vjere.. Ovako sam dokazuje da iz privatnih razloga nije. Uvjek oni nesto seru.. Nebeski narod. Maticu procitaj Dobricu Cosica..mi srbi zivimo od lazi..to nam je u genima..svaki gubitak mi lazemo da smo pobjednici.. OVO JE FAKT. OTAC VELIKE SRBIJE NAPISAO. To ce biti i bilo je zauvjek. Uvjek oni najveci narod koji je stradao u ratovima. Pa ebem te usta koliko je zidova pobijeno i rusa mogao si matici Rusiji pronosat mak. Seljacina
10 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi