Britanci poraženi i od Brazila

Druga pobjeda Brazila

Britanci poraženi i od Brazila

Midhat Šljivak

Nakon što su u prvom kolu ubjedljivo poraženi od reprezentacije Rusije, košarkaška reprezentacije Velike Britanije izgubila je i od Brazila u drugom kolu olimpijskog turnira u Londonu rezultatom 67:62.

Veoma loš prvi period je donio svega 15 poena. Brazilci su susret otvorili sa 4:0, no prespavali su ostatak prvog perioda, a imali su sreće što ni Britanci nisu pogađali, pa je nakon deset minuta rezultat glasio 11:4 za Britance.

Ipak, Brazilci su se iz dubokog sna probudili u drugoj dionici koju su riješili u svoju korist 23:16, te se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom 27:27.

Bolje igra Brazila viđena je iu nastavku. Uspjeli su zaustaviti Luola Denga, pa su nakon treće dionice imali vodstvo 48:43. Ovu prednost su uspjeli sačuvati u posljednjoj četvrtini, te su na taj način došli do druge pobjede na turniru.

Tiago Splitter je sa 21 poenom i šest skokova predvodio Brazilce, dok je u domaćem timu Pops Mensah-Bonsu ubacio 13 poena, te je imao 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.