Brojke ne lažu: Klopp nije pomogao Liverpoolu

Nijemac identičan kao njegov prethodnik

Brojke ne lažu: Klopp nije pomogao Liverpoolu

Njemački trener Jurgen Klopp preuzeo je ekipu Liverpoola u oktobru 2015. godine, ali čini se da nije napravio nikakav poseban pomak u proteklih godinu i pol dana.

Čelnici ovog kluba bili su nezadovoljni tadašnjim trenerom Brandanom Rodgersom, pa su ga odlučili zamijeniti Kloppom i tada se činilo da su napravili potez desetljeća.

Ipak, ovaj kontroverzni Nijemac nije uspio napraviti ništa posebno za sada, a to pokazuju i brojke. Naime, Klopp je do sada vodio Liverpool u 65 zvaničnih mečeva te je upisao 33 pobjede, 18 remija i 14 poraza. Zanimljivo, identičan učinak je imao i Rodgers u prvih 65 mečeva na klupi kluba sa Anfielda. 

Podsjetimo, Rodgers se u sezoni 2013/14 borio i za titulu prvaka, ali mu je pehar na kraju ipak izmakao. S druge strane, Klopp će, čini se, vratiti Liverpool u Ligu šampiona naredne sezone, iako mnogi smatraju da njihova igra još uvijek nije na nivou najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi