Brondby osvojio Kup, hoće li ovo biti sezona iz snova?

Rasplet u Danskoj

Brondby osvojio Kup, hoće li ovo biti sezona iz snova?

Teme:

Danski velikan Brondby ima priliku da ove sezone osvoji duplu krunu i tako zaključi jednu od najuspješnijih sezona u historiji, posebno novijoj.

Brondby je danas u finalu Kupa savladao Silkeborg sa 3:1 i tako osvojio prvi trofej u sezoni, a tim iz Kopenhagena je blizu i šampionske titule u Superligi.

Silkeborg je u 33. minuti poveo sa 1:0 golom Skhirtladzea, da bi samo dvije minute kasnije Rocker poravnao na 1:1. Wilczek je u 41. minuti Brondbyju donio potpuni preokret, da bi golom u 90. minuti postavio konačan rezultat finala.

Kada je riječ o Superligi, Brondby tri kola prije kraja sezone ima 79 bodova, tri više od Midtjyllanda kojeg će dočekati u sljedećem kolu. Već na toj utakmici bi moglo biti riješeno pitanje prvaka, a Brondby titulu čeka još od 2005. godine.

Zanimljivo, Kopenhagen koji je u protekloj deceniji dominirao danskim fudbalom za Brondbyjem zaostaje čak 22 boda nakon 33 odigrane utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi