Pogodila ga lopta na zagrijavanju i spasila mu život

Nevjerovatna priča danskog navijača

Pogodila ga lopta na zagrijavanju i spasila mu život

E. Čaušević
Teme:

Navijač danskog Brondbyja, David Brian Nielsen, prije nekoliko sedmica prisustvovao je utakmici protiv Copengahena.

Nielsen je kao i svaki put došao na utakmicu svog najdražeg kluba, ali nije ni slutio da će stadion napustiti u vozilu hitne pomoći. Naime, na zagrijavanju igrača pred početak meča lopta je u glavu pogodila Nielsena koji je nakon toga izgubio svijest.

Ostali navijači koji su bili u blizini došli su da mu pomognu, a hitna pomoć je brzo reagovala i odvela ga u bolnicu. Nakon dodatnih pretraga utvrđeno je da on ima tumor na mozgu, te da je udarac lopta u glavu zapravo spasio.

"Pozdrav svim navijačima Brondbyja. Ja sam David, navijač kojeg je lopta pogodila tokom zagrijavanja prije mjesec dana. Ovim putem se zahvaljujem medicinskom osoblju, navijačima i zaštitarima koji su pritekli u pomoć. Ne mogu opisati koliko sam vam zahvalan jer je vaša brza reakcija spasila moj život. Ispostavilo se da imam tumor pa sam zahvalan i Wilczeku koji me pogodio loptom. Da nije njega bilo nikada ne bih saznao da imam tumor. Operisao sam se i sada se uspješno opravljam", poručio je Nielsen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi