Brondby želi vratiti Aggera

Brondby želi vratiti Aggera

Edmir Škorić

Danski odbrambeni igrač Daniel Agger zna da će manje igrati dolaskom Dejana Lovrena u Liverpoolu, pa će biti u pripravnosti ukoliko dobije ponude nekih drugih klubova.

Agger je još uvijek član Liverpoola, no nije isključeno da do kraja ovog prijelaznog roka pronađe novi klub. Postoji interes Barcelone, a zanimljivo i - Brondbyja!

Danski klub želi da vrati Aggera, mada su i sami svjesni da je to u ovom trenutku skoro pa nemoguća misija.

“Radit ćemo naporno da dovedemo Daniela. Potreban je pravi tajming. Samom željom da ga vratimo pokazujemo koliko visoko smo podigli našu ljestvicu. Pokazat ćemo da imamo ambicije i učinit ćemo navijače sretnima”, rekao je predsjednik Brodnbyja Jan Bech Andersen, koji je još dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Učinit ćemo sve što je u našoj moći makar imali male šanse”.

Brondby je Aggerov prvi klub u kojem je igrao profesionalni nogomet, a nakon toga je prešao u Liverpool 2006. godine. Za Redse je odigrao preko 200 utakmica, te je postigao 14 golova. S engleskim klubom je osvojio FA kup, Liga kup i Community Shield.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.