Bronza za Španiju
Španija zasluženo do bronze

«Eurobasket 2009» za košarkašice

Bronza za Španiju

Bronzanu medalju na «Eurobasketu 2009» za košarkašice osvojila je selekcija Španije koja je važila za favorita za zlato.

Španjolke su u meču za treće mjesto savladala odgovarajući sastav Bjelorusije sa 63:56. Po četvrtinama: 13:8, 23:12, 13:20, 14:16.

Meč je odlučen već nakon prvih 20 minuta kada je na semaforu stajalo 36:18. U nastavku su Bjeloruskinje uspjele samo ublažiti poraz.

Montana sa 16 i Valdemoro koja je dodala 11 koševa bile su najefikasnije u pobjedničkom timu. Bolja od ostalih u poraženoj reprezentaciji bila je Verameyenka (16).

U meču za naslov prvaka Evrope sastaće se Rusija i Francuska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.