Brotnjo bolji od Čapljine, u subotu donatorska večera

Nekadašnji prvak BiH želi u Prvu ligu FBiH

Brotnjo bolji od Čapljine, u subotu donatorska večera

O. Lekić

U okviru priprema za nastavak fudbalske sezone prijateljski susret su odigrali Brotnjo i Čapljina.

Član Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug bio je bolji od federalnog ligaša i zasluženo je slavio sa ubjedljivih 3:0.

Golovima Mateja Rozića i Silvija Penave fudbaleri Brotnja su sa dva gola prednosti otišli na odmor, a tačku na "i" u ovom susretu svojim pogotkom je stavio Ivan Šarac.

"Dobro smo odigrali, raduje što iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Zadovoljan sam, ali i svjestan da možemo još napredovati", za SportSport.ba je istakao šef stručnog štaba NK Brotnjo, Romeo Šapina.

Na kraju dodajmo i da je cilj nekadašnjeg prvaka naše zemlje, koji se trenutno nalazi na 2. mjestu tabele Druge lige Jug, ulazak u prvoligaško društvo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Prije nekoliko dana Upravi odbor kluba je "pojačan" sa nekoliko novih imena, a za subotu je zakazana prva donatorska večera u historiji kluba koja će biti održana u Hotelu Brotnjo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi