Bruka juniorske selekcije protiv Finske

Poraz od 10:0

Bruka juniorske selekcije protiv Finske

Midhat Šljivak

Ženska juniorska reprezentacija BiH doživjela je pravu blamažu u susretu 2. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon poraza od Srbije (3:0), bh. juniorke su danas pregažene od Finske s nevjerovatnih 10:0.

Iako je Finska bila veliki favorit u ovom meču, niko nije očekivao potpunu katastrofu i vaterpolo rezultat u ovom duelu. 

Katastrofa je najavljena već u ranoj fazi meča. Finkinje su od 10. do 35. minute postige pet golova i na odmor su otišle sa vodstvom od 5:0.

Međutim, nisu se tu zaustavile već su i u nastavku potpuno deklasirale bh. selekciju. Postigle su još pet golova i došle su do uvjerljivog trijumfa od 10:0.

Ovim porazom BiH je izgubila sve šanse za plasman u narednu fazu takmičenja, a bh. selekcija je posljednja na tabeli bez osvojenih bodova i sa gol razlikom 0:3.

Posljednji meč kvalifikacija naša selekcija igra za tri dana protiv Izraela.

Kvalifikacije za Ep, 2. kolo:

Finska - BiH 10:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi