Bruma: BiH me prijatno iznenadila

Mlada portugalska zvijezda za SportSport.ba

Bruma: BiH me prijatno iznenadila

U danima iza nas u Sarajevu je odigran elitni krug kadetskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a reprezentacija Portugala opravdala je ulogu favorita i plasirala se na smotru najboljih evropskih kadetskih selekcija.

Brojni skauti velikih evropskih klubova pratili su ovaj turnir, a jedan od onih zbog kojeg su se i pojavili u Sarajevu je mladi portugalski reprezentativac i igrač Sportinga iz Lisabona, Armindo Bruma, sa kojim smo porazgovarali nakon posljednje utakmice Portugala i Hrvatske u kojoj su on i njegovi saigrači slavili sa 2:0 i tako obezbjedili plasman na Evropsko prvenstvo.

"Hrvatska ima dobru reprezentaciju što je i dokazala na ovom turniru, no ipak mi smo pokazali da smo bolji. Trebala nam je pobjeda i znali smo odgovoriti na pritisak i sasvim zasluženo smo slavili, te tako obezbjedili plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Bruma za SportSport.ba i osvrnuo se na utakmicu sa našom selekcijom:

"Bosna i Hercegovina me pozitivno iznenadila. Vaši mladi igrači pokazali su da imaju kvalitet i doista prije utakmice nisam mislio da ćemo imati problema sa BiH. Mi smo možda malo ležerno ušli u duel sa BiH, što je naš domaćin odmah znao kazniti. Vratili smo se u igru mojim golom, ali nismo uspjeli da dođemo do pobjede. Mislim da je nerješen ishod na ovoj utakmici najrealniji."

Na meti si brojnih evropskih klubova, a na ovom turniru bio si pod povećalom skauta.

"Da, istina je, no mene to ne opterećuje previše. Navikao sam na to. U Portugalu na svakoj utakmici me prate i uvjeravaju se u moje kvalitete. Još uvijek sam mlad i ne želim misliti o tome, a kada dođe vrijeme za prelazak u neki od jačih klubova, onda bih volio da to bude jedan od španjolskih velikana", zaključio je Bruma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.