Nemoguć gol u Ligi prvaka: Lopta je išla daleko od gola, a onda "čudo neviđeno"

Nevjerovatna putanja

Nemoguć gol u Ligi prvaka: Lopta je išla daleko od gola, a onda "čudo neviđeno"

Admin Čaušević
Teme:

Da je Liga prvaka posebno takmičenje pokazuje i gol kakvog je postigao fudbaler Brage, Bruma, u meču protiv Union Berlina. 

Postići gol u Ligi prvaka nikad nije lako s obzirom na nivo fudbala, svaki ostaje u posebnom sjećanju, dok su neki i nezaboravni.

Pogodak kojeg će do kraja života pamtiti večeras je u Berlinu postigao 28-godišnji Bruma na meču Union Berlin - Braga.

Na startu drugog dijela ovaj 28-godišnjak je šutirao iz daljine i kamera iza ugla je pokazala nerealnu putanju koju je lopta dobila.

U jednom trenutku se činilo da lopta ide daleko pored gola, ali zahvaljujući vrhunskom efeju odsjela u mreži, a golman njemačkog tima Ronnow je sve uljepšao.

Oglasi

Ovakvi i slični golovi se postižu jednom u životu zbog čega nema sumnje da će ga Bruma dobro zapamtiti što pokazuje i njegovo slavlje.

Vrlo vjerovatno najljepši gol karijere je proslavio tako što je napuhao bijeli balon te se pobrinuo da njegova proslava obiđe društvene mreže.

Za Brumu je ovo bio drugi gol u Ligi prvaka, ukupno šesti u svim takmičenjima i bez sumnje se može reći da igra najljepši fudbal u životu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Braga je u drugom poluvremenu uspjela preokrenuti rezultat te je stigla do velike pobjede, u sudijskoj nadoknadi je zabio Castro.

To znači da je nesretni Union Berlin izgubio drugi uzastponi meč Lige prvaka u sudijskoj nadoknadi jer suna bolan način izgubili i od Real Madrida u prvom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi