Trofejni bh. trener karijeru nastavlja u Mekki

Preuzeo Al-Wahdu

Trofejni bh. trener karijeru nastavlja u Mekki · Zvanično

Eldar Ganibegović

Bh. trener Bruno Akrapović ima novi angažman. 

Ovaj 54-godišnji trofejni bh. trener preuzeo je Al-Wahdu iz Mekke i u Saudijskoj Arabiji će nastaviti trenersku karijeru.

Iako se povezivao s dolaskom u Bosnu i Hercegovinu i preuzimanjem FK Tuzla City nakon odlaska Husrefa Musemića, put je bivšeg reprezentativca naše zemlje odveo na istok.

Inače, bivši Akrapović je posljednji angažman imao u makedonskom Skhupiju gdje je nedavno dobio otkaz poslije serije slabih rezultata.

Zeničanin je trenersku karijeru počeo 2008. godine kao asistent u Saturnu, a prvi samostalan angažman je imao 2011. godine u Mosoru iz Zrnovnica.

Nakon toga trenirao je Val, Solin, Neretvu Metković, a bio je jedno vrijeme i na Gibraltaru gdje je vodio ekipu College Europe.

Podsjetimo, u trenerskoj karijeri Akrapović je s Europom osvojio Superkup Gibraltara 2015. godine, makedonski Kup sa Shkendijom godinu dana kasnije, 2019. i 2020. godine bugarski Kup s Lokomotivom iz Plovdiva, te Superkup Bugarske s istim timom 2020. godine.

Top Komentari

Salgijica
Moze hadz obavit. Svaka cast
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi