Tuzla City bez dogovora sa glavnim kandidatom za nasljednika Husrefa Musemića

Nedavno napustio Makedoniju

Tuzla City bez dogovora sa glavnim kandidatom za nasljednika Husrefa Musemića

Samir Mlaćo

Bruno Akrapović neće sjesti na klupu Tuzle City.

Akrapović je bio jedan od glavnih kandidata nakon odlaska Husrefa Musemića, obavio je razgovor sa čelnicima tuzlanskog premijerligša, no ruka nije pružena.

Tako Tuzla City nastavlja potragu za trenerom, a ekipu je na Koševu u pobjedi nad FK Sarajevo vodio Selver Ahmetović.

Veliki broj trenera povezuje se sa ovim bh. klubom koji će igrati Evropu ovog ljeta, no dogovora još uvijek nema.

Akrapović je nedavno napustio Makedoniju, a svoj račun 'napunio' je novcem iz bivšeg kluba CSKA Sofija. Navodno se radi o iznosu od 100.000 eura.

"CSKA mi je isplatio iznos koji je dugovao. To se dogodilo skoro, prije otprilike mjesec. Ne želim govoriti o konkretnim brojkama. Neću odgovoriti na pitanje da li sam tužio klub, bitno je da su te stvari prošlost", rekao je Akrapović za bugarske medije.

Inače, bivši bh. reprezentativac je posljednji angažman imao u makedonskom Shkendiju gdje je nedavno dobio otkaz poslije serije slabih rezultata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničanin je trenersku karijeru počeo 2008. godine kao asistent u Saturnu, a prvi samostalan angažman je imao 2011. godine u Mosoru iz Zrnovnica. Nakon toga trenirao je Val, Solin, Neretvu Metković, a bio je jedno vrijeme i na Gibraltaru gdje je vodio ekipu College Europe.

Da li će u Tuzli City do kraja sezone pronaći novog trenera ili će to učiniti tek na pauzi, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Baka Slišković će uzeti Tuzla City
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi