Akrapović je pred novim trenerskim angažmanom, dogovaraju se sitnice

Uskoro bi sve trebalo biti gotovo

Akrapović je pred novim trenerskim angažmanom, dogovaraju se sitnice

A. Čaušević

Bh. stručnjak Bruno Akrapović je blizu pronalaska novog posla nakon što je prije dva mjeseca napustio CSKA iz Sofije.

Akrapović se trenerskim poslom bavi desetak godina, a najzapaženije rezultate je ostvario u Bugarskoj gdje je s Lokomotoviom iz Plovdiva osvojio bugarski Kup i to dva puta.

Kako sada stvari stoje bivši bh. reprezentativac će nastaviti da radi u toj zemlji jer se dogovaraju sitnice s preuzimanjem Levskog iz Sofije.

Levski nosi status najvećeg bugarskog kluba, ali iza sebe ima veoma lošu sezonu te u narednoj takmičarskoj godini uopšte neće nasputati u Evropskim takmičenjima.

Ovaj 53-godišnji Zeničanin je nedavno negirao moguće preuzimanje Levskog, međutim bugarski mediji nastavljaju insistrati da će uskoro sve biti gotovo.

Akrapović se prije nekoliko mjeseci povezivao i s Dinamom do čega na kraju nije došlo, a otkaz u CSKA je dobio i pored sasvim solinidh rezultata što je iznenadilo mnoge navijače tog kluba.

Kao trener je u Bugarskoj vodio Lokomotiv Plovdiv i CSKA Sofiju te je osvojio dva Kupa, oba s Lokomotivom i jedan Superkup.

Prethodno je trenirao Mosor, Val, Solin, Neretvu iz Metkovića, College Europu, Škendiju i RNK Split.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi