Bruno Akrapović novi trener hrvatskog drugoligaša iz Solina

Novi izazov u trenerskoj karijeri

Bruno Akrapović novi trener hrvatskog drugoligaša iz Solina

Dino Kurbegović

Nekadašnji bh. reprezentativac Bruno Akrapović imenovan je za novog trenera najstarijeg hrvatskog drugoligaša iz Solina.


Zeničanin je u Solin došao iz trećeligaša ekipe Vala iz Kaštela, sa kojom je prošle sezone osvojio prvo mjesto u trećem rangu takmičenja u Hrvatskoj.

Sigurno da je ovo veliko priznanje za 46-godišnjeg trenera koji je izabran za najboljeg trenera Dalmacije za 2013. godinu.

Akrapović će biti zvanično predstavljen u ponedjeljak kao dugoročno riješenje za klub, koji nakon sedam kola u drugoj ligi Hrvatske zauzima pretposljednje mjesto sa šest osvojenih bodova iz sedam odigranih utakmica.

Zadatak nekadašnjeg igrača Energie Cottbusa biće da ekipu vrati na pobjednički kolosjek i izbori plasman u ligi ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.