Sastanak završen - Bruno Akrapović i njegov stručni štab su bivši na Grbavici

Odluka je donesena

Sastanak završen - Bruno Akrapović i njegov stručni štab su bivši na Grbavici

Esmer Oštraković

Jučerašnji poraz Željezničara u Posušju presudio je Bruni Akrapoviću i njegovom stručnom štabu.

Naime, jutros je održan sastanak na Grbavici, a nakon nešto dužeg razgovora donesena je konačna odluka od treneru, ali i njegovom stručnom štabu.

Odluka čelnika Željezničara navodno je da se napravi veliki rezu pred kraj sezone, te da se pokuša izazvati "pozitivan šok" u ekipi smjenom trenera i njegovom stručnog štaba.

Naravno sve to kako bi se ispunio glavni cilj koji trenutno ima Željezničar, a to je ostanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Još uvijek se očekuje zvanična potvrda iz Željezničara, a po svemu sudeći i ona će doći veoma brzo.

Oglasi

Podsjetimo, Željezničar igra u jako lošoj formi, te se grčevito bore za opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine, a jučer su napravili još jedan korak unazad.

Gostovali su fudbaleri ovog kluba u Posušju, ali su nakon nešto više od 90 minuta igre poraženi sa minimalnih 1:0.

Iako su gotovo od samog otvaranja utakmice imali igrača više, pa čak i penal koji je Krpić propustio realizovati, fudbaleri Željezničara na kraju su upisali poraz i na ovom gostovanju.

Tako se Plavi nalaze u jako lošoj poziciji jer osim što ne osvajaju bodove ni njihova igra nema ni glavu ni rep. Sve je to jako teško za gledati navijačima ovog kluba.

Akrapović je tako završio svoje u Željezničaru, a na klupi ovog kluba bio je samo tri mjeseca.

Oglasi

Statistika Akrapovića u Željezničaru

Vodio je Akrapović Željezničar na devet zvaničnih utakmica. Upisao samo dvije pobjede, dva remija i pet poraza. Jasno je da to nije omjer koji zadovoljava kada ste trener ovog kluba.

Debitovao je Akrapović remijem na domaćem terenu protiv u tom trenutku favorizovanog Zrinjskog i činilo se da bi to moglo izgledai dosta dobro kada je riječ o "hemiji" trener-klub.

Ipak, nakon toga uslijedilo je gostovanje kod Širokog Brijega. Željezničar je poražen sa 2:0, ali već tada su navijači bili zabrinuti zbog jako loše igre njihovih igrača.

Sve je zaboravljeno jako brzo jer je na Grbavici upisana pobjeda protiv Sarajeva od 3:0. Tada se vidjela velika želja i borba, a onda novi šok za Plave.

Tri vezana poraza. Prvo dva u gostima kod Zvijezde 09 od 2:1, te od Zrinjskog od 2:0, a zatim i kod kuće od Veleža. Tim iz Mostara slavio je sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uslijedila je zatim i prva gostujuća pobjeda ove sezone i to ubjedljiva. Slavili su Plavi sa 3:0 u Modriči protiv Sloge, a zatim je upisan remi sa Sarajevom na Grbavici.

I tako je na red došlo gostovanje kod Posušja. "Morao" je Željo upisati pobjedu, ali ponovo su Plavi i pored igrača više gotovo cijeli susret poraženi i sada se nalaze u dosta teškoj situaciji.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Agger_44
Čuj pozitivan šok Hhahaha prvo navijačima ide moždani, pa tek onda ide ispadanje iz lige. Smijenili ste boga oca, a pojma nemate. Ko će vam doći sad da radi, ni jedan normalan željovac ne bi sjeo na klupu a ne neki običan trener.
1 0
SierraLeone1946
Jedini čovjek koji vam može pomoći je Amaw Osim
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi