Zbog čega je 'nestao' Al-Jaber, da li je bio potreban nespremni Bismark...

Mnoge stvari na Grbavici nikome nisu jasne

Zbog čega je 'nestao' Al-Jaber, da li je bio potreban nespremni Bismark...

Samir Mlaćo

Velika kriza se nastavlja u FK Željezničar.

Plavi su jučer poraženi u Posušju, nastavljaju bitku za opstanak, a navijači su razočarani.

Trenutnu ekipu smatraju najgorom generacijom u posljednjih dvadesetak godina, te se nadaju da će velika većina igrača koji su sada nose dres njihovog kluba na ljeto napustiti isti.

Bruno Akrapović bi u jutarnjim satima trebao postati 'bivši'. Zakazan je sastanak čelnika Željezničara, navodno se čekalo da Akrapović sam podnese ostavku, ali on to nije želio učiniti.

Sada će doći do prekida saradnje, te se očekuje da Plavi ovu informaciju ozvaniče već iza 10 sati.

U prilog tome ide da je današnji trening umjesto u jutarnjim satima kao ranije, pomjeren za 17:30 sati. Prema trenutnom planu, isti neće voditi Akrapović, a Željezničar prema svemu sudeći neće dovoditi novog trenera do kraja sezone.

Oglasi

Plavi su ponovo pogriješili u odabiru trenera i to je sada jasno. Akrapović je upisao tek dvije pobjede, a jučer ga je taktički nadmudrio njegov kolega Denis Ćorić, iako je Posušje rano ostalo sa desetoricom na terenu.

Akrapović nije imao ideje, a nakon meča davao je izjave koje su još više naljutile čelnike Željezničara.

Istovremeno mnogo je nejasnoća u Akrapovićevim odlukama. Nije bilo hrabrosti, ali ni ideje da se nešto promijeni. Plavi djeluju poprilično šablonski, takve su i izmjene, a velika nejasnoća navijačima je zbog čega u timu nema mladog nogometaša iz Saudijske Arabije Abdulmalika Al Jabeera.

Al Jaber je na početku priprema bio sa mladom reprezentacijom Saudijske Arabije i nije trenirao sa ekipom, no na vrijeme se vratio. I pored toga u nastavku nije upisao minutažu, tačnije četiri meča je proveo na klupi, a pet susreta nije ni bio u kombinaciji.

Željin vezni red djeluje zaista tromo i bezidejno, a mladi Saudijac pokazao je u prvom dijelu sezone da ima kvalitete i mnogima se itekako dopao.

Oglasi

Da li njegovo 'sklanjanje' u drugi, pa slobodno možemo reći i treći plan, ima veze sa odlaskom sa klupe Abdulhakkeema Al Tuwaijrija, te 'pucanjem' saradnje Željezničara i ljudi iz sporta Saudijske Arabije, ostaje da se vidi.

Abdulmalik Al-Jaber
Abdulmalik Al-Jaber FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

10 nastupa
4 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

Bez minutaže je i Afan Fočo, dragulj koji je sa nepunih 17 godina prebačen u prvi tim, te je istovremeno izgubio dragocjene minute u omladinskom pogonu.

Fočo je upisao tek deset minuta, pet protiv Sarajeva i isto toliko protiv Sloge u Modriči, a Akrapović je pokazao da nema hrabrosti da velikog Željinog talenta 'gurne u vatru', iako su sa Grbavice o mladom vezisti isticali velike riječi.

Zanimljiv je i status 22-godišnjeg Charlesa Bismarka koji je stigao upravo na insistiranje Akrapovića.

Oglasi

Bismark je došao na posudbu, Željezničar tako 'oživljava' karijeru člana CSK-a iz Sofije, a napadač je upisao tek 81. minutu.

Protiv Sarajeva u prvom derbiju je upisao 45 minuta, a onda 'teško disao' i jedva izašao sa terena zbog nespremnosti, pa ga više nije bilo u kombinaciji, kao ni prve dvije utakmice nastavka sezone.

Protiv Sloge je nedavno bio na klupi, a zatim je protiv Sarajeva (0:0) dobio šansu u sudijskoj nadoknadi.

Jučer je u Posušju ušao u nešto više od pola sata, a prema viđenom bolje i da nije.

Bez minutaže je i Azur Mahmić koji je stigao na posudbu iz FK Veleža. Postavlja se pitanje ko je zapravo bio za dovođenje Mahmića i to na posudbu, a onda mladog defanzivca stavio u drugi plan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mahmić nije ni debitovao za Plave, a pitanje je i da li će sada kada Plavima itekako 'gori'.

Već u utorak Željezničar očekuje novi ispit. Pobjeda je imperativ, ali Široki Brijeg je više puta na Grbavici pokazao da mu itekako 'leži' ovaj stadion.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Seria B
3 2
DDG
Koliko su Sarajevo i Željezničar promjenili trenera u zadnje 3-4 godine. Na birou bilo boljih
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi