Bruno Fernandes je fudbaler Manchester Uniteda!
Foto: Twitter/Manchester United

Crveni đavoli konačno dobili veliko pojačanje

Bruno Fernandes je fudbaler Manchester Uniteda! · Zvanično

Manchester United je, navodno, jako blizu realizacije transfera Brune Fernandesa bio i ljetos, ali je tada čitav posao propao.

Međutim, United nije odustajao.

Nakon par mjeseci špekulacija, Bruno Fernandes je ove zime stigao u Manchester United.

Nešto ranije je Manchester United potvrdio da je postignut dogovor sa Sportingom o transferu Brunes Fernandesa. Danas je Fernandesov menadžer objavio fotografiju svog klijenta u opremi Manchester Uniteda, a sada su i Crveni đavoli potvrdili da je Portugalac potpisao ugovor.

"Manchester United je oduševljen što može potvrditi angažman Brune Fernandesa iz Sportinga. Bruno je potpisao ugovor na pet i po godina, sa opcijom produženja za još jednu godnu", stoji, između ostalog, u saopštenju Manchester Uniteda.

Iako zvanične potvrde nema, vjeruje sa da će Manchester United u konačnici izdvojiti do 80 miliona eura za ovaj transfer (55 za potpis + 25 kroz bonuse).

25-godišnji Fernandes, ofanzivni veznjak, je briljirao u dresu Sportinga za koji je odigrao 137 utakmica, postigao 63 gola i upisao 52 asistencije. Prije dolaska u Sporting, 2017. godine, nastupao je za Boavistu, Novaru, Udinese i Sampdoriju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Samo da ne bude ko Sanchez
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi