Bruno i službeno u Južnoj Koreji, FK Velež finansijski odlično prošao

Brazilac napustio Mostar

Bruno i službeno u Južnoj Koreji, FK Velež finansijski odlično prošao · Saznajemo

Midhat Šljivak

Brazilski štoper Bruno Oliveira napustio je FK Velež nakon samo nekoliko mjeseci, a njegov novi tim je korejski Gwangju FC. Finansijski je mostarski tim u ovom poslu prošao odlično.

27-godišnji defanzivac Bruno Oliveira napustio je Velež i kao što je Sportsport.ba bajavio postao je član korejske ekipe Gwangju FC. Ugovor je zaključen danas nakon što je Brazilac prošao ljekarske preglede.

Kako SportSport saznaje, FK Velež je finansijski prošao odlično. Od transfera je mostarski tim zaradio između 450.000 i 500.000 KM, što je izuzetna finansijska injekcija za Rođene.

Rukovodstvo Veleža odradilo je zaista odličan posao. Bruno je u klub stigao u augustu kao slobodan igrač, odigrao je jako dobru polusezonu i privukao je pažnju na sebe.

Nekoliko mjeseci kasnije došlo je do transfera. Bruno je novi igrač Gwangjua, a račun mostarskog tima je napunjen jako dobrom cifrom.

Oglasi

Bruno Oliveira je u Bosnu i Hercegovinu stigao 2022. godine. Igrao je godinu dana za Široki Brijeg, da bi prošlog ljeta potpisao za Velež. Prethodno je nastupao za nekoliko brazilskih timova.

Bruno Oliveira
Bruno Oliveira FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

12 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

U dresu Veleža 27-godišnjak je odigrao ukupno 14 utakmica, a oproštajni meč odigrao je protiv Sloge Meridian.

Aref Gholami stiže u Mostar

Zamjenu za Brunu FK Velež je već pronašao. To će biti iranski fudbaler Aref Gholami.

Ovaj 26-godišnjak danas stiže u Mostar, sutra će biti podvrgnut ljekarskim pregledima, te će potpisati ugovor s Rođenim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o fudbaleru koji je igrao za nekoliko poznatih imena iranskog fudbala. Bio je član Sepahana, Zob Ahana, Foolada i Esteghala. Velež će mu biti prvo internacionalno iskustvo.

Interesantno je svakako da Gholami ima i jedan nastup za nacionalni tim Irana.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rođeni su najkonsilidovaniji klub i zato im sve ide kako treba, aferim i da Bog da kup osvojili i naredne godine i titulu..
2 0
plemic
šta uraditi sa ovim ogromnim parama?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi