Brutalna blokada Kamenjaša kada je bilo najpotrebnije

Jedan od prelomnih momenata utakmice

Brutalna blokada Kamenjaša kada je bilo najpotrebnije

D. Rakanović

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Sloveniju sa 65:59 i plasirala se u četvrfinale Evropskog prvenstva u Slovačkoj. 

Jedan od prelomnih momenata utakmice bila je monstruozna blokada centra naše reprezentacije Kenana Kamenjaša u posljednjem minutu igre.

Slovenci su gubili tri poena razlike (59:62) i imali napad. Nejc Klavzar se oslobodio čuvara i neometano krenuo u prodor ka košu, ali onda pravo niotkuda pojavio se Kamenjaš i monstruznom blokadom spriječio lagane poene Slovenaca.

Kamenjaš je danas imao odličnu partiju. Postiga je devet poena, uz to je imao sedam skokova, i po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu za ukupni indeks korisnosti od 18 za samo 17 minuta provedenih u igri. Dok je ovaj centar danas bio u igri naša reprezentacija je napravila prednost od 27 poena razlike (+/- indeks). 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi