Bubalo: Problem je bio u fizičkoj spremi

Bubalo: Problem je bio u fizičkoj spremi

Danas su se juniorski reprezentativci BiH oprostili od Europskog prvenstva 2011. godine remijem protiv Makedonije. Zoran Bubalo, smatra kako je problem bio u fizičkoj spremi njegovih izabranika, te da su zbog toga izgubili bitku na sredini terena.

"Pribojavao sam se ove utakmice i ranije sam upozoravao na nju. Problem je bio u fizičkoj spremi. Vrlo rano smo poveli, ali primili smo gol u nadoknadi prvog poluvremena, nakon čega smo totalno pali", kaže selektor U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zoran Bubalo u razgovoru za SportSport.ba, te dodaje:

"U drugom poluvremenu nije bilo one svježine kao u utakmicama protiv Bjelorusije i Češke, u potpunosti smo pali, te smo izgubili bitku na sredini terena. Taj umor je kasnije rezultirao i isključenjem. No, s obzirom na rezultat iz druge utakmice nama nije bila dovoljna ni minimalna pobjeda"

Podsjetimo, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom kolu izgubila od Bjelorusije rezultatom 2:1, a zatim je remizirala sa Češkom 0:0, te danas sa Makedonijom 1:1. Iz ove gupe su se u "Elitni rang kvalifikacija" plasirale reprezentacije Bjelorusije sa šest, te Makedonije sa četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.