Bubalo: U drugom susretu nije bilo loše

Pripreme za elitni krug kvalifikacija

Bubalo: U drugom susretu nije bilo loše

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru priprema za predstojeće kvalifikacije u Ukrajini koje se igraju od 26. do 31. maja odigrala je dva susreta sa izabranom vrstom Crne Gore.

U prvom susretu naši mladi reprezentativci poraženi su sa 0:2, dok su u drugom odigrali bez pobjednika (0:0), a selektor U-19 reprezentacije BiH, Zoran Bubalo, za SportSport.ba istakao je da su mu ovi kontrolni susreti dobro došli, te da uprkos tome što nismo slavili može biti zadovoljan.

"Nakon prvog susreta u kojem nas je Crna Gora nadigrala, u drugom je bila drugačija priča. Zaista je bilo milina gledati naše momke u Podgorici. Igrači su ispunili sve zadatke, bilo je mnogo trke, dobrog postavljanja i držanje pozicija onako kako smo se i dogovorili prije susreta. Teren je bio odlično pripremljen, međutim nedostajao je bar taj jedan pogodak da sve bude za čistu ocjenu 10, rekao je selektor naše juniorske reprezentacije za SportSport.ba i dodao:

"Imali smo nekoliko izrazitih prilika, ali završeno je 0:0. Postigli smo i pogodak ali je Pandža u 41. minuti bio u nedozvoljenoj poziciji. Lijepo bi bilo kada bi do polaska u Ukrajinu odigrali bar još jedan susret, ali kako stvari stoje ovo je bila generalka pred nastup u drugom elitnom krugu evropskih kvalifikacija".

Podsjetimo, elitni krug evropskih kvalifikacija igra se u Ukrajini od 26. do 31. maja, a pored naše selekcije i domaće Ukrajine u grupi se još nalaze i Republika Irska, te Engleska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.