Bubalo: Zaslužili smo barem bod

Selektor U-19 reprezentacije

Bubalo: Zaslužili smo barem bod

Juniorska selekcija BiH na startu UEFA mini turnira 5. grupe evropskih kvalifikacija doživjela je poraz od selekcije Bjelorusije, u najmanju ruku, nezaslužen i nesretan.

Izabranici Zorana Bubala propustili su mnogo izglednih prilika. Prije svega Goran Zakarić, Haris Seferović i Dario Župarić nisu bili precizni.

Odbrana nije bila koncentrisana u dva navrata, a rezultat toga su dva veoma jeftina primljena pogotka. Selektor Bubalo nema zamjerki na borbenost i zalaganje igrača, ali slaba realizacija je učinila svoje.

"Zaslužili smo barem bod, nikako nismo smjeli izgubiti. Idemo dalje, cilj nam je pružiti što jači otpor favorizovanim Česima koji su na iznenađenje svih pretrpjeli poraz od Makednije na Grbavici", kazao je Bubalo, dodavši:

"Moramo se vratiti, ja vjerujem u ove momke kojima je pokazalo se veliki nedostatak mali broj utakmica. Nismo nezadovoljni ali moramo popraviti dojam u ove dvije naredne utakmice".

Naši momci sutra (nedjelja) igraju na Koševu protiv Češke Rebublike, a na Grbavici se sastaju Makedonia i Bjelorusija.

Poslije prvog kola vode Bjelorusija i Makednija sa po tri boda, dok su BiH i Češka bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.