Bučan: Najvažnija su tri boda

Bh. internacionalac nakon sjajne partije

Bučan: Najvažnija su tri boda

O. Lekić

Već u premijernom nastupu pred domaćom publikom pokazao je da će biti veliko pojačanje. Dva pogotka i sjajna partija u pobjedi Splita nad Varaždinom gurnula su Seada Bučana u junaka 2. kola HNL-a.

"Itekako sam zadovoljan s dva pogotka, ali ono najvažnije je da smo mi upisali tri boda. Moram priznati da sam u početku izgorio u želji da se publici predstavim u što boljem svjetlu", rekao je Bučan za službenu internet stranicu hrvatskog prvoligaša i dodao:

"Doveden sam kao pojačanje i to mi neće biti nikakav teret. U Bosni i Hercegovini sam već kao mlad igrač u svom prvom klubu Olimpiku stekao dovoljno samopouzdanja igrajući u prvoj i drugoj ligi gdje su utakmice znale biti oštre, poprilično grube. No, ova utakmica sa Varaždinom nije bila lagana kako to na kraju sugerira rezultat. Cijela momčad je bila u grču, donekle opterećena pobjedom do koje smo morali doći. Dosta se srljalo u početku, a pogodak Žužula je donio olakšanje. Drugi dio smo bili daleko bolji. Kada smo shvatili da možemo dokrajčiti protivnika onda smo pokušali dati što više pogodaka. Nikad se ne zna, može i gol razlika odlučivati o poziciji na tabeli."

Na postavljeno pitanje kako se snašao u Splitu i zbog čega se odlučio doći ovaj klub, Bučan je odgovorio:

"Nakon osvojenog naslova sa Željezničarom imao sam nekoliko ponuda, ali nijedna nije bila konkretna osim splitove. Drugi su me zavlačili, obećavali ili zvali na dođem na probu. Već sam prošao takve stvari i znam prepoznati kada je nešto ozbiljno. Sportski direktor Pralija je od prvog dana bio konkretan i brzo smo se dogovorili. Drago mi je što sam došao u Split. Ovdje je lijepo, grad poznajem već otprije jer sam nekoliko puta dolazio turistički."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti