Bučan: Očekujem dobru sezonu na Bilinom polju

Nova akvizicija Čelika za SportSport.ba

Bučan: Očekujem dobru sezonu na Bilinom polju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ljetnom prelaznom roku ostali su bez desetak igrača, od kojih su neki bili standardni, dok su drugi dobivali malo prilike za igru. Kada je u pitanju rubrika dolasci na Bilinom polju, nakon Stipe Baraća, Gorana Popovića, Dženisa Huseinspahića i Nedima Oglečevca, rukovodstvo kluba je angažovalo provjereno igračko ime u našoj zemlji.

Riječ je o 34-godišnjem Seadu Bučanu, univerzalcu koji može pokriti nekoliko pozicija u ekipi, te bivšem igraču kineskog Gindea, Splita, te Sarajeva, Olimpica, Borca i Željezničara. Ovaj iskusni nogometaš odradio je dva treninga u crno-crvenom dresu, a jučer je i zvanično potpisao ugovor na godinu dana sa klubom iz Zenice.

O prvim impresijama s Bilinog polja govorio je za SportSport.ba

"Nisam ljubitelj medija i ne volim se eksponirati to svi znaju koji me poznaju, ali evo nakon dolaska u Čelik red je da se zahvalim rukovodstvi kluba sa kojima sam se brzo dogovorio. Iako sam u poznim godinama i dalje imam dosta motiva za igru, te sam uvjeren da mogu još igrati na visokom nivou. Fizički trenutno zaostajem za ostalim igračima, ali vjerujem da ću do drugog kola podići svoju fizičku spremu i staviti se maksimalno na raspolaganje treneru", nada se Bučan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednoj sezoni očekuje dobre igre u novom klubu.

"Čelik je veliki klub s tradicijom, tako da vjerujem da ću svojim igrama dati doprinos u ostvarenju što boljih rezultata kluba u narednoj sezoni, iskreno očekujem dobru sezonu, a ja ću se nadam dobro uklopiti u ekipu i pomoći da skupimo što više bodova. Ja sam spreman igrati na bilo kojoj poziciji, trener to zna i na meni je kada dobijem priliku da je iskoristim", kazao je za SportSport.ba Sead Bučan.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.