Buck: Abramovič želi evropskih trofeja

Buck: Abramovič želi evropskih trofeja

Predsjednik Chelseaja Bruce Buck izjavio je da vlasnik kluba Roman Abramovič želi još tri titule prvaka Evrope. 

"Plavci" su prvi put u klupskoj historiji osvojili titulu u elitnom evropskom klupskom takmičenju pobijedivši u finalu Bayern. 

 

Buck je kazao da Abramovič, koji je mnogo uložio od preuzimanja vlasništva nad klubom 2003. godine, sada želi nastavak uspješne serije.

 

"Mnogo klubova na svojim dresovima ima tri ili četiri zvijezde koje simboliziraju titule. Mi imamo samo jednu", izjavio je Buck za "The Sun".

 

Predsjednik Chelseja sada se sprema za pregovore s Didierom Drogbom, koji je jedan od najzaslužnijih igrača za Chelseajevu titulu. Reprezentativcu Obale Slonovače ugovor ističe za samo mjesec dana, a mediji su već pisali o njegovom odlasku u kineski Šangaj koji sada vodi bivši napadač Chelseaja Nicolas Anelka. 

 

"Volimo Didiera. No, moramo misliti šta je potrebno Chelseaju, a i Didier mora razmisliti šta je dobro za njega", kazao je Buck.

 

Amerikanac i dalje ne želi da govori o budućnosti privremenog trenera Roberta Di Mattea, ali je potvrdio da igrači žele da Italijan preuzme funkciju menadžera, javile su agencije. 

 

"Čuli smo od velikog broja igrača da bi voljeli vidjeti Robbija kao menadžera", izjavio je. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Još nismo donijeli odluku. Roman će ove sedmice doći u London i tada ćemo razmisliti o tome", kazao je predsjednik Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.