Budi se nostalgija: Wolfsburg ponovo u Nikeovoj opremi

Potpisali ugovor na devet godina

Budi se nostalgija: Wolfsburg ponovo u Nikeovoj opremi

Ekipa Wolfsburga će u narednih devet godina nositi opremu sportskog proizvođača Nike, saopšteno je iz ovog njemačkog kluba.

Bit će to povratak Nikea među Vukove nakon što su u prethodnim godinama fudbaleri ovog kluba igrali u Adidasovoj i Kappinoj opremi.

Među navijačima Wolfsburga se momentalno probudila nostalgija, obzirom da su upravo Nikeovi dresovi bili sretni njihovom klubu u sezoni 2008/09., kada je ovaj klub osvojio svoju prvu i jedinu titulu prvaka Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrijedi istaći da je ugovor Wolfsburga i Nikea na snagu stupa u julu, kada bi trebao biti predstavljen i novi izgled dresova za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi