Budimir u sudijskoj nadoknadi donio trijumf Lokomotivi

Lokomotiva - Hrvatski dragovoljac 2:1

Budimir u sudijskoj nadoknadi donio trijumf Lokomotivi

Prvu utakmicu 10.kola HNL-a večeras su u Maksimiru odigrali Lokomotiva i Hrvatski dragovoljac.

Iako su domaći na početku susreta imali blagu dominaciju ipak su do pogotka prvi došli gosti. U 25. minuti na asistenciju Darija Tomića mrežu Lokomotive zatresao je Stipe Bačelić – Grgić, koji je bio najviši u šesnaestercu Lokomotive.

Deset minuta kasnije na drugoj strani zaprijetio je Mišić, a potom i Chago, ali se u oba navrata istakao golman Čović.

Samo dva minuta bila su potrebna Lokomotivi da izjednači u nastavku. Dobro proigravanje Mišića u gol je pretvorio nekadašnji napadač Zrinjskog Ivan Lendrić.

U 52. minuti Šitum je izbio sam pred gol Hrvatskog dragovoljca, ali se mreža nije zatresla. Ipak se pritisak Lokomotivi isplatio u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je na asistenciju Pajača za 2:1 i trijumf pogodio Ante Budumir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije