Budivelnik uhvatio posljednji voz
Zabirchenko je odveo Ukrajince među osam

Poznati parovi četvrtfinala

Budivelnik uhvatio posljednji voz

M. Maksimović
Teme:

U Eurocupu je odigrano posljednje šesto kolo nakon druga kruga takmičenja nakon čega su kompletirani parovi četvrtfinala.Posljednje mjesto je izborila ekipa Budivelnika koji je na kraju završio sa omjerom 4-2 na prvom mjestu grupe J.

U susretu odluke Budevelnik je kao gost slavio u Njemačkoj protiv Goettingena 61:63. Čovjek odluke u ovoj utakmici je bio Dmytro Zabirchenko sa svojih 14 poena, Billy Keys je dodao deset, dok je Zach Morley ubacio devet uz isto toliko skokova.Domaća ekipa je i pored poraza prošla dalje, a u ovoj utakmici protiv Budivelnika, najbolji je bio Jason Boone sa 16 poena.Budivelnik će u četvrtfinalu igrati protiv Cajasol Seville, dok se Goettingen sastaje sa Benettonom.

U grupi I je Hemofarm svoj nastup zaključio minimalnom pobjedom protiv Gran Canarije 75:74, dok je oslabljena Cedevita iznenadila UNICS kao gost 84:88. Wright je sa 27 poena bio nezaustavljiv, 20 je ubacio Baždarić, 12 Vedran Princ.Cedevita u četvrtfinalu ide na Estudiantes, UNICS na Pepsi Casertu.

Parovi četvrtfinala:
UNICS - Pepsi Caserta
Budivelnik - Cajasol
Estudiantes - Cedevita
Benetton - Goettingen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti