Budući asovi u rukama legendi

Marković, Halimić i Firić drže košarkaški kamp

Budući asovi u rukama legendi

U julu i avgustu ove godine na Bjelašnici će biti održan košarkaški kamp na kojem će mladi talenti imati priliku da uče od vrhunskih stručnjaka i legendi koje su u prošlosti proslavile ovaj sport u našoj zemlji.

Trojica velikana bh. košarke Nenad Marković (sigurno naš najbolji poslijeratni igrač), Gordan Firić i Emir Halimić odlučili su na Bjelašnici pružiti priliku mladim košarkašima da usavršavaju svoje košarkaške vještine uz velika trenerska imena ovog sporta na ovim prostorima, ali i šire.

"Ideju smo pokrenuli nas trojica i odlučili smo da je sprovedemo u djelo. Nastojaćemo na mlade prenijeti ono što smo mi naučili u karijeri, a pored nas tu će biti i trenerska imena poput Draška Prodanovića, Željka Lukajića, Mladena Ostojića, Emira Mutapčića, te još niza naših kolega, nekadašnjih saigrča i trenera, danas vrhunskih košarkaških stručnjaka.", kaže legenda bh. košarke Nenad Marković.

Imena trenera pod čijom palicom su igrali Marković, Firić i Halimić, te imena klubova čije su dresove nosili, najbolja su garancija da će oni koju budu prošli kroz ovak kamp imati šta da kasnije pokažu na košarkaškim parketima.

"Planirali smo da to budu djeca od 10 do 16 godina starosti, ali ako se prijave i neki koji imaju 17, 18 ili 19 godina, neće biti problema. Planina Bjelašnica i hotel Maršal nude zaista vrhunske uslove za jedan ovakav kamp i siguran sam da će on biti uspješan", ističe Neno Marković.

Iako i kod nas i u susjedstvu već godinama postoji košarkaški kamovi ovakvog tipa, na prvi pogled, barem prema imenima koja će biti prisutna u kampu, čini se da bi ovo mogao biti dosad najozbiljniji košarkaški kamp u BiH.

Više informacija o košarkaškom kampu i registracijsku formu potražite na web stranici fondacije "Feniks".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.